Приятели показаха в обща изложба 200 рисунки за 70-ата им годишнина

Над 50-годишно приятелство роди обща изложба на бившата ЮЗУ преподавателка, неврокопчанката Ангелина Станчева, и пловдивския живописец Александър Филев. Двамата се запознали  във влака за Велико Търново, на път за кандидатстудентски изпити, и заедно завършили „Монументално изкуство“. Общата им 70- годишнина миналия май ги провокирала да направят една различна съвместна изложба, в която показват само рисунки. Над 200 ескиза, правени само за лична употреба, използвани за проекти на творбите им и никога не показвани пред публика, извадиха двамата художници от папките и изложиха в салона на Регионалния исторически музей в Благоевград.

„Работите ни са много различни, но колеги ми признаха изненадата си, че има много общи неща, и това се дължи на искреността, общата емоционалност и някои идеи, които споделяме“, разкри Ангелина Станчева, позната на публиката главно с паната, които работи през последните години, и с изложбата под мотото за толерантност към различията, която организира на всеки 2 години „Ангелина и приятели“.

Експозицията, представена преди година и в пловдивската галерия „Ромфея“, бе открита от завеждащ художествения отдел в РИМ Илия Гоцков и ще остане до средата на май.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *