ПРИ НАСТИНКА! Безотказни руски рецепти с водка

Нетрадиционните методи за лечение на настинки са популярни днес. Един от най-честите такива методи е лечението на тинктури.

Алкохолните тинктури – много удобна форма за приложение и съхранение на лекарствените съставки, съставляващи различни билки. Приготвянето на такива тинктури всеки може у дома.

Представяме ви 4-те най-ефективни тинктури за лечение на настинки и грип.

ТИНКТУРА ОТ ЧЕСЪН ЗА НАСТИНКИ

Вземете 1 глава чесън, нарязани ситно и налейте 100-150 грама водка. Оставете да престои няколко часа, след което можете да вземате 1-2 глъдки няколко пъти на ден. Това е отличен антивирусен и имуномодулиращ агент.

ПУРПУРНА ТИНКТУРА

Използването на тинктура от малини е популярен начин за лечение на настинки. Вземете 0,5 кг пресни (или замразени) плодове, налейте 0,5 кг захар и изсипете 700 мл водка. Нека престои за 21 дни, след което можете да приемате.

РЕЦЕПТА ЗА ТИНКТУРАТА С ПРОПОЛИС

Вземете 10-15 грама прополис и налейте 200 мл 70% алкохол (можете и 96%, който се продава в аптеката). Сместа трябва да се разклати добре в продължение на 20-30 минути, след това да се поставя на тъмно място за 7-10 дни.

Тинктурата от прополис перфектно се справя с възпалено гърло, хрема и кашлица. Половин чаена лъжичка тинктура се разрежда с 1/3 чаша вода и се приема 2 пъти на ден. Същото може да се прави гаргара.

ТИНКТУРА ОТ МЕД

В малък съд съберете 50 ml водка и 50 g мед. Сместа трябва да се затопли на водна баня (но не кипи), след това трябва да пиете на малки глътки. За да подобрите вкуса, можете да добавите парче лимон. Zdrave.to

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *