Пробата за Ковид-19 на единия от братята музиканти от Сандански – ПОЛОЖИТЕЛНА

Пробата за коронавирус на единият от братята музиканти от Сандански е положителна.

Както struma.bg писа, двама братя музиканти от Сандански са в болница със съмнение за коронавирус. Във вторник единият от тях е транспортиран с линейка на Спешна помощ  с температура 37.6 градуса и болки в мускулите. Линейката от Сандански закарала пациента в инфекциозно отделение в Петрич, където е изследван, а скенерът на бял дроб показал типичната пневмония за коронавирус матово стъкло. Настанен е в болницата за лечение. По-късно, около 18 часа същия ден, вдигнал температура и по-малкият брат, който е певец и работят заедно в един оркестър, като свирят на сватби, частни партита и др. Той също е транспортиран с линейка от дома му в Сандански за петричката болница със съмнение от заразяване с коронавирус, тъй като също имал температура и грипни симптоми.

Двамата братя преди дни са свирили на сватба в Кюстендил. След това имали и друго участие, но в Благоевград. И двамата са семейни, с деца.

С Ковид-19  е и 54-годишен от санданското село Вълково. Преди седмица той се почувствал зле, имал температура, кашлица… Стойчо Ф. се е завърнал скоро от Англия, но не казал на лекарите. След като няколко дни симптомите не отминали, той отишъл на личен лекар, като преди това платил здравните си осигуровки, които били прекъснати заради гурбета в Англия. След преглед и изследвания пациентът е насочен за болница. Той е приет в инфекциозно отделение, а пробата от PCR теста му е положителна.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *