Проверете с този тест дали сте привлекателна личност

Може ли да бъдете лидер, да увличате околните и да им влияете? Харизмата е изключителен дар, специален набор от психоемоционални качества.

Харизматичните лидери променят съдбите на народите и държавите, определят глобалните събития и остават завинаги в историята. Защото умеят да убеждават милиони, да ги заразяват с идеите и така да променят света.

В интернет има предостатъчно тестове, претендиращи да определят дали човек притежава харизма. Много по-надежден в това отношение е тестът на професора по психология от Калифорнийския университет Хауърд Фридман. Този тест измерва качеството „предавател“ – дали човек умее добре да предава своите емоции и настроения на другите.

И така, пред вас е адаптираният тест от 16 въпроса на Хауърд Фридман, с който можете да проверите вашата емоционална изразителност. Той се състои от 16 твърдения. Оценявайте доколко всяко от тях е най-близо до вашата същност, като поставяте точки от 1 до 9, където 1 е „не, напълно не съвпада с мен“, а 9 – „да, напълно вярно“. Запишете цифрите срещу отговорите, а след това пресметнете общия бал.

1. Когато слушам хубава музика, тялото ми автоматично започва да се поклаща в ритъм.

2. Старая се винаги да се обличам модерно.

3. Когато се смея, всички наоколо чуват.

4. Винаги обръщам внимание на детайлите.

5. Когато говоря по телефона, изразявам чувствата си на висок глас и открито.

6. Винаги съм подготвен.

7. Приятели и познати често ми споделят проблемите си и търсят съвет от мен.

8. Използвам списъци за задачи

9. Работя над нещо, докато не го доведа до съвършенство.

10. Хората казват, че от мен би излязъл добър актьор.

11. Градя планове и ги следвам.

12. Понякога забравям да прибера храната в хладилника.

13. Отлично решавам ребуси и загадки.

14. Хората смятат, че съм по-млад, отколкото съм всъщност.

15. На купони винаги съм в центъра на събитията.

16. Когато говоря с близки хора, често ги докосвам – прегръщам ги, потупвам ги приятелски, слагам ръка на рамото или на коляното им.

Резултатите:

От 16 до 37 точки включително. 25% от всички, които попълват този тест, набират точки в този диапазон. Възможно е да сте стеснителни по природа или пък да сте станали такива в резултат на строго възпитание. Или просто не обичате да привличате внимание.

От 38 до 49 точки включително. Повечето хора попадат в тази категория. Вие можете да имате успехи в общуването, но не заради природен чар, а за сметка на вашия интелект и изградени социални навици. Също така можете да използвате невербални техники, но го правите съзнателно, а не инстинктивно, както хората, които са по-харизматични.

От 50 до 60 точки включително. Хората с такъв бал притежават природен магнетизъм. Вие сте екстраверт и роден лидер, макар и да имате врагове в обкръжението си, тъй като се откроявате от тълпата. Понякога се чувствате обременени от вниманието и отговорността за своите последователи.

От 61-72 и нагоре. Вие сте сред онези 5% щастливци с такъв висок бал. Вие сте от хората, които огряват само с присъствието си. Умеете да заразявате емоционално хората и едновременно с това да чувствате какво изпитват те. Мениджър Нюз

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *