Продават 24 дка имот в Разлог за 307 хил. лв.

Близо 24 дка земя в урбанизираната територия на Разлог е предмет на публична продан и се продава за по-малко от 13 лв. на кв.м. Имотът се намира в района между ромската махала на града и жилищните блокове в кв. „Изток”, непосредствено зад черквата в  квартала.  На имота е наложена възбрана по изпълнително дело за удовлетворяване искането на русенското дружество „Булмаркет ДМ” ООД, представлявано от Станко Станков, и е против троянското дружество „Битова Газ” ЕООД, представлявано от Захари Кирилов, посочено като длъжник. Фирмата най-вероятно е ипотекарен длъжник, тъй като имотът е собственост на друга фирма – софийската „ДМД-1“ ЕООД.

От обявлението за публична продан става ясно, че върху имота има учредена договорна ипотека в полза на взискателя с нотариален акт за такава от 2012 година. Той се намира в урбанизираната територия на Разлог и е с предназначение „За друг обществен обект, комплекс“. Как и защо собственикът е придобил имота не е ясно, но към днешна дата реален инвеститорски интерес към него не е имало.  

Иначе парцелът е с големина от 23 858 кв.м, а обявената за него първоначална тръжна цена е в размер на 307 050 лева, или 12.87 лв. на квадратен метър. 

ИВА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *