Продавачката на кооперативния магазин в Смочево извести съселяните си чрез ФБ: У магазино бира нема! Цигари нема! Вода нема!

Продавачката в кооперативния хранителен магазин в село Смочево, община Рила, Василка Ангелова привлече вниманието на съселяните си с уведомление в социалната мрежа, което гласи: „Уведомяваме жителите и гостите на село Смочево, че: У магазино бира нема!
Цигари нема! Вода нема!“. Василка прибягнала до най-бързия начин да уведоми съселяните си да не бият излишно път до магазина, защото хладилниците са празни, рафтовете също.

Репортер на „Струма“ се свърза по телефона с дългогодишната магазинерка, ето нейното обяснение за странната ситуация: „Ежедневно давам заявки в кооперацията в Рила за доставка на хранителни стоки от първа необходимост – хляб, колбаси, олио, захар… защото магазинът в Смочево е нейна собственост, но стока така и не получавам редовно. Вчера пристигна например заявената на 4 март стока. Хранителните продукти се доставят от дистрибуторите в кооперацията, но вместо да бъдат разнесени до магазина в Смочево,  стоят на отговорно пазене в Рила и след време просто се връщат обратно на  дистрибуторите… Хладилниците и рафтовете на нашия магазин в селото са празни. Написах във Фейсбук, че няма бира, вода,  цигари… за да не се трепят хората да идват до магазина. Да ходят до другите два  да пазаруват, което като действие отстрани сигурно изглежда непазарно от моя страна, но пък с оглед на ситуацията мисля, че е коректно спрямо хората.

На общо събрание на кооперацията беше взето решение магазинерите да вземат под наем магазините на кооперацията и сами да си доставят стоката, да организират търговията и да плащат наем за магазините.

Аз бях един от член-кооператорите, които надигнаха глас срещу председателя Васил Атанасов, и той си го връща сега. Не ми доставя стока, за да се отдръпнат клиентите и когато взема магазина под наем,  да нямам оборот“, каза Василка Ангелова.

Репортер на „Струма “ потърси Васил Атанасов, но през целия ден телефонът му даваше свободно и не вдигаше. Кметът на община Рила Георги Кабзималски обясни по телефона, че В. Атанасов всъщност е подал оставка от поста председател на кооперацията и вече има насрочено събрание за избор на ново ръководство на 5 април 2019 г.

Както „Струма“ писа, на инфарктно събрание член-кооператори пискаха оставката на В. Атанасов с мотива, че не е изпълнил обещанието си при избора му на тази длъжност да стабилизира финансовото състояние на кооперацията.

Сред поддръжниците на тази идея тогава беше и В. Ангелова, която е член на управителния съвет.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *