Продавачка в дупнишки магазин спаси прострелян в крилото щъркел, с джипа си го закара до клиника в София

Продавачка в хранителен магазин в Дупница откри прострелян щъркел и със собствения си автомобил го закара в София в клиника. Вчера сутринта Александрина Фудулска от с. Бистрица пътувала с личния си автомобил по коларски път до съседното с. Самораново. В ливада близо до пътя тя съзряла окървавен щъркел. Спряла и взела ранената птица със себе си. Щъркелът бил прострелян в едното крило. Трудно се движел, най-вероятно от кръвозагуба. Пред репортер на „Струма“ Фудулска разказа:

„Предния ден пътувах до съседното село. На тази ливада имаше около 40 щъркела, които се разхождаха и търсеха храна, тъй като току-що беше окосена. Вчера като минах, отново видях простреляния щъркел, който беше сам. Може да има още простреляни птици, но нямах време да търся. Веднага го взех, качих го в джипа и се върнах обратно в с. Бистрица. Огледахме всички вкъщи щъркела и установихме, че е простреляно едното крило. Звънях на кмета на селото К. Огненски да търся помощ от него, да организира превоза на птицата до столична клиника. Той звънял в общината.

Не можех да чакам, щъркелът щеше да умре, качих се на джипа, взех птицата и я закарах в София, в клиника за диви животни. Там ми дадоха талон с номер и телефон – да звъня, ако се интересувам как е щъркелът. Не зная какъв човек трябва да си, за да стреляш по птици и животни“, недоумяваше Ал. Фудулска.

Преди две седмици щъркел е бедствал на малко островче във водоем край селото. Той е бил с почти откъснат крак. Рибари са съобщили в общината за пострадалата птица .От там са изпратили хора, които уловили щъркела и той е транспортиран за лечение във ветеринарна клиника в София.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *