Продължава издирването на Стоян Зайков

Акцията по издирването на беглеца в Костенец продължава. Вече 13-и ден полицията не успява да открие Стоян Зайков. След като в събота беше намерено вероятното оръжие на едно от убийствата, МВР разширява периметъра на издирването.

В акцията е включен целият ресурс на МВР – следови кучета, дронове, термовизионни камери и високопроходими автомобили, но до залавянето на издирвания не се стига. Близки на двамата убити все още са под полицейска закрила и са отведени в защитена квартира.

„Сигурността наистина е скъпо нещо. Но ние сме длъжни да защитим гражданите и да издирим извършителя на тежкото престъпление“, каза на брифинг във вторник вътрешният министър Младен Маринов. Той поясни, че са планирани множество различни действия за издирване. „Предприехме действия по защита съвместно с прокуратурата на евентуално застрашени лица, които са имали отношения – както семейни, така и спорове в миналото, с евентуалния извършител. Те са евакуирани и не се намират на територията на Костенец“, обясни вътрешният министър.

Все още не е готова експертизата за оръжието, намерено в пчелин, а изследването на ДНК профили все още продължават. „Към момента не можем да твърдим, че това е оръжието, с което е извършено второто убийство“. Маринов поясни, че се разширява периметъра на претърсване. „Получаваме много сигнали, които ежедневно проверяваме – от най-различно естество, включително и такива, които мога да определя като злонамерени. Затова искам да призова да не се пускат злонамерени сигнали“, каза още той.

БГНЕС припомня, че Стоян Зайков е в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. По данни на МВР мъжът е бил убит с ловна пушка, а освен съсед, е и братовчед на издирвания. Мъжът дори е бил сред разпитваните след изчезването на Зайков.

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *