Прокуратурата поиска от спецсъда постоянен арест на Николай и Евгения Баневи

Прокуратурата поиска от спецсъда постоянен арест на Николай и Евгения Баневи. Те са обвинени за пране на пари в размер над 1 млрд. лв, обяви вчера зам.-главният прокурор Иван Гешев. Парите се намирали в офшорни сметки, контролирани от Баневи извън територията на България, предаде БТА.

В престъпната група, ръководена от Николай Банев, е участвала и майка му. Тя се е разпореждала и вземала пари от касите на някои от дружествата, активен участник е и в прането на пари.

Групата е действала от септември 2005 г. до задържането на лицата тази година. Николай и Евгения Баневи ще бъдат обвинени още за длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на „Полимери“ АД, „Елма“ АД, Химически завод „Панайот Волов“ АД и „Топлофикация Казанлък“ АД в общ размер на 84 682 896 лв. Също и за укриване на данъци за 231 052 лв. като управляващи на „Полимери“ АД, 1 515 235 лв. като управляващи „Партнърс комерс“ ЕООД и 2 623 816 лв като управляващи „Елма“ АД. Баневи ще бъдат обвинени и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *