Прокуратурата с разкрития за зверското убийство на 25-г. Калина открита гола, Васил я нападнал от ревност

Прокуратурата прави нови разкрития за зверското убийство в Банишора. Жертвата се казва Калина Симова, съобщиха по-рано от МВР. Според спешните медици тя е убита по особено жесток начин. Насилвана е и вероятно е душена. Калина е била модел в „Ивет Фешън“, а приятелят Васил, за който се предполага, че е посегнал на живота ѝ, бил готвач.

„В момента на лицето се повдига обвинение, ще бъде постановена мярка за неотклонение от 72 часа. Жертвата и убиецът са се познавали от 3 месеца. В последните дни е имало недоразумения между двамата и вероятно желание от страна на жертвата да прекратят отношенията си. На 16 януари, вчера, в късния следобед, между 17.30 и 18 ч. извършителят на деянието се е свързал с баща си и с негови приятели по телефона с есемеси и е станало ясно, че жертвата е убита, намира се в апартамента и че извършителят е предприел действия по собственото си нараняване. Той е казал, че си прерязва вените и тече кръв. Сигналът е получен в МВР и от бащата и от негова приятелка. При влизането на служителите в апартамента вратата е срязана, жертвата е намерена гола на дивана в хола, дрехите са били разхвърляни и в жилището са намерени празни бутилки от алкохол и безалкохолни“, каза прокурор Емилия Русинова.

Извършителят е намерен гол до кръста, лежащ на леглото. 

По делото са налични данни за опити за самоубийство през 2015 г., като повод за това е била раздяла между него и приятелка. Тогава той имал среща с психолози. Това обаче не е станало в България и по делото няма медицински, от които да се разбере какво точно е било състоянието му. 

До момента стана ясно, че след трагичен инцидент в семейството на извършителя, той е бил много разстроен. Назначени са множество експертизи. Извършени са множество процесуално-следствени действия. 

Директорът на СДВР Георги Хаджиев заяви, че нараняванията на извършителя не са сериозни и той е задържан за 24 часа. Най-вероятната причина за убийството е ревност. Пиел е успокоителни и алкохол и не си спомня как е убил жертвата си. Повод за убийството бил есемес, който той поискал да види в телефона на приятелката си, но тя не му позволила, пише „Пик“. 

На въпрос за нараняванията на Калина и причините за смъртта й прокурор Русинова заяви, че тя е починала заради асфикция. 

С родителите и на извършителя и на жертвата са изпратени психолози да разговарят с тях. По повод пиенето на медикаменти на Васил станало ясно, че той е започнал да употребява хапчета отскоро. Но няма данни дали и преди не е използва хапчета за успокояване. Васил е направил два опита да се самоубие с въздушна пушка. Едното прострелване е под брадата, но няма сериозни наранявания, а само порезна рана от сачмата, каза Хаджиев. Той бе категоричен, че няма да допусне при подаване на сигнал за подобни случаи за насилие и пр. да не се предприемат действия. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *