Пролетна баница със спанак и сирене

Продукти

за 4 вити банички или една по-голяма

    8 бр. готови кори за баница Фамилия на Белла
    3-4 с..л. олио (масло, маргарин)
    2-3 с.л. нарязан на дребно лук
    300 г нарязан на дребно спанак
    черен пипер
    чесън на прах
    2 яйца
    100 г сирене
    мазнина за намазване на корите

Към плънката може да се добавят и гъби

Начин на приготвяне

    Лукът се задушава в мазнината и след омекването му се добавя спанака само за 1-2 минути.
    Смесват се задушеният спанак, разбитото яйце, натрошеното сирене и подправките.
    Корите се слепват по две като се мажат с мазнина.
    Плънката се поръсва върху намазаните кори и се завива на стегнато руло.
    Тавичката се маже с мазнина и баницата се подрежда, поръсва се с избраната мазнина и се пече в предварително загрята на 200 С фурна за около 40 минути, до получаване на златист загар.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *