Продукти
за 4 вити банички или една по-голяма
8 бр. готови кори за баница Фамилия на Белла
3-4 с..л. олио (масло, маргарин)
2-3 с.л. нарязан на дребно лук
300 г нарязан на дребно спанак
черен пипер
чесън на прах
2 яйца
100 г сирене
мазнина за намазване на корите
Към плънката може да се добавят и гъби
Начин на приготвяне
Лукът се задушава в мазнината и след омекването му се добавя спанака само за 1-2 минути.
Смесват се задушеният спанак, разбитото яйце, натрошеното сирене и подправките.
Корите се слепват по две като се мажат с мазнина.
Плънката се поръсва върху намазаните кори и се завива на стегнато руло.
Тавичката се маже с мазнина и баницата се подрежда, поръсва се с избраната мазнина и се пече в предварително загрята на 200 С фурна за около 40 минути, до получаване на златист загар.