Пророчество на Ванга за петролните находища в България: „Земното масло ке се покаже на жена“

Изключително пророчество на Ванга за находища на нефт у нас се разказва почти като легенда сред доайените на минното дело и геологията. Бивш лектор от минногеоложкия университет разкри как навремето чул с ушите си пророчицата да казва, че българите ще станем шейховете на Балканския полуостров.

„Море от нефт лежи под нозете ни. Двамина властници ще копаят, ама нищо няма да намерят. Земното масло ке се покаже на жена“, пророкувала пророчицата пред геолога.

Той реши да не се афишира публично, но разказа, че навремето отишъл за консултация в Петрич заради проблеми в службата. „През 1980 г. в България бяха внесени френски апарати за изчисляване на карбонатността на скалите. Това беше официално, но с тях по настояване на Людмила Живкова у нас влезе още един тип разработка – много скъпи скенери, с които искаха да търсят древни съкровища“, спомни си 76‐ годишният мъж.

Апаратурата никак не била евтина, но в един момент започнала да дефектира. „Доста конфузна ситуация се получи. Хрътките на Държавна сигурност обвиниха мен и още един колега, че сме одобрили апаратурата само за да лапнем комисиони от западняците, което си беше абсурдно“, разказа експертът по подземните богатства. Така двамата с колегата му, от немай‐къде, отишли при Ванга. От съображения за сигурност те й спестили скандалната предистория на кахърите си.

Феноменалната жена също не отворила дума по темата, но много помогнала, тъй като изрекла едно фамилно име на електрончик от БАН, който наистина по‐късно взел че поправил и дори подобрил вносните разработки Иначе по повод петролното пророчество възрастният мъж обясни, че то било изречено от прорицателката вследствие именно на неговото любопитство дали има нефт и колко в недрата на България.

„Предполагам, че предсказанието скоро ще се сбъдне. До момента двама властници са се пробвали безуспешно в търсенето на нефт“, изкоментира експертът. По думите му след Тодор Живков само Бойко Борисов е демонстрирал „мерак да стане шейх“. За съжаление, секретните спътникови снимки на американците за подземните богатства у нас се оказали неточни.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *