Проф. Генчо Начев предупреди: Отхлабването на мерките е много опасно

Отхлабването на мерките е много опасно, свободата я тълкуваме като слободия. Нищо не е отминало. Това каза проф. Генчо Начев, директор на болница „Св. Екатерина“ в София, съобщава БНТ.

В момента болниците, които активно се борят с Covid-19, са недофинансирани. Тези, които са спрели планови операции през изминалите месеци, ще получат 85% от средната заработка за последните 3 месеца, което е глътка въздух в такава среда, каза проф. Начев.

Той коментира и защитата на персонала на болниците. По думите му тя не се изразява само в предпазните облекла, но и в правилното обучение как тези защитни средства се поставят и как се махат.

Проф. Генчо Начев припомни, че при неправилно боравене с тези защитни облекла рискът от инфекция е много висок. Нищо от повърхността на тези облекла не трябва да влиза в допир с кожата, когато те се свалят.

Той даде пример с ръководената от него болница, където лекарите е трябвало да избират къде да работят, ако са заети на повече от едно място, тъй като така контролът е по-стриктен.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *