Проф. Д-р Кантарджиев: Алкохолът убива коронавируса за секунди

Мерките за неразпространение на коронавируса у нас остават засилени, въпреки отрицателните резултатите на пристигналите българи от Азия.

„Министерството за първи път от четирите заплахи, които съм преживявал, сега в момента брилянтно взима организационни мерки“, обясни в сутрешния блок на БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Той каза, че младите не боледуват тежко, но пък разпространяват. По-възрастните хора боледуват тежко.

За да се установи болестта трябва да се вземе материал, който да се съхранява на температура от 4 градуса.

Той определи като „брилянтна“ работата на здравното министерство. Те са пуснали и инструкции какво трябва да правят болниците. Той препоръча да се следи сайта на министерството. Там се дават последите инструкции на СЗО.

Нещата динамично се променят, получават се нови знания за този вирус, за неговия начин на предаване, инкубационен период и ние за това всеки ден ги качваме на сайта с промените, каза проф. Кантарджиев.

От контакта 90% от хората се разболяват от коронавруса, обясни той. При контакт с вируса до третия ден човек може да не е болен, но да го разпространява.

Още не се знае начинът на разпространение, колко трябва да е близък контактът. Коронавирусът е много податлив на дезинфектанти. Умира много бързо от спирт.

„Редовните пиячи на твърд алкохол са в пъти по-защитени!„, добави още той.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *