Проф. Огнян Герджиков: Вероятно здравословни проблеми въздъжат Слави да бъде министър-председател

Не знам кой реди кабинета, аз съм далеч от кухнята, но е очевидно, че има сблъсъци, водещата роля е на „Има такъв народ“. Слави е авторитарен тип, не позволява някой да му се меси, ако има твърдо становище по даден въпрос. От тази гледна точка малко си прилича с Бойко Борисов, един типаж са, не е нещо много по-различно, вероятно здравословни проблеми го въздържат да бъде министър-председател. Бих бил много изненадан, ако Слави Трифонов е кандидат за президент. Това коментира в „Денят започва“ проф. Огнян Герджиков.

По думите му едно правителство на малцинството е много нестабилно и е огромен риск. Според проф. Огнян Герджиков личи едноличен подход на ИТН.

„Не е сигурно, че предложението на ИТН ще мине в пленарна зала, има сериозни различия между „Има такъв народ“ и партиите на протеста. ИТН действа с особено самочувствие, при наличието само на 65, а не на 165 депутати, неизвестните са повече от известните“, заяви проф. Огнян Герджиков.

Той коментира предложения от „Има такъв народ“ проектокабинет.

„Огромна част от предложените имена са непознати. Ради Найденов е изключително попадение, би бил добър външен министър. Петър Илиев е много качествен юрист, но се твърди, че е плагиатствал, аз обаче не виждам в тези имена изявени експерти, каквито са например на икономиката и на финансите в служебния кабинет. Допреди 2-3 дни бях оптимист, че ще има редовно правителство, но от вчера смятам, че е толкова крехка тази вероятност, че спокойно може да се счупи“, поясни проф. Огнян Герджиков.

Той уточни, че е важно с какви хора ще бъдат обградени тези министри, за да бъдат успешни или не, като съветниците са дори по-важни.

„Давам висока оценка на служебния кабинет, има изключително качествени хора, свършиха много добра работа. Бих бил щастлив, ако поне една част от тези министри бъдат част от редовен кабинет. 99,9 процента третият мандат ще бъде в БСП, те имат готова формула служебният кабинет да бъде като експертен кабинет, в това има много логика и разум. ГЕРБ ще бъдат държани извън властта, ерата ГЕРБ си отива“, каза още проф. Огнян Герджиков и добави, че е нелепо да се твърди, че вървим към президентска република.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *