Проф. Чирков: Отвара с 10 глави чесън пази от сърдечни проблеми и кръвно!

Проблемите със сърцето са широко разпространени в съвремието и все повече хора се оплакват от сходен род заболявания. Стресът, мръсният въздух, некачествената храна, застоялият живот и още ред причини нанасят поражения върху най-важния орган в човешкото тяло, обяснява проф. Александър Чирков.

Прочутият кардиохирург предупреждава, че ако не се вземат мерки, съчетани с профилактични прегледи, последиците от тях биха могли да бъдат страшни и даже фатални. Великият в областта на сърдечната хирургия проф. Чирков дава своите два основни съвета, или т. нар. рецепти, за лечение и поддържане на болно сърце, които е необходимо да се спазват ежедневно, за да си гарантираме здраве и дълъг живот. Първият съвет на големия учен е никога, абсолютно никога да не се храним след 18 часа вечерта. „Често пъти пациенти със сърдечни проблеми идват при мен и се оплакват, че имат екстрасистоли, аритмия, прескачане. И се оказва, че не са спазили това наистина важно за здравето им изискване – да не ядат след 18 часа. Тогава винаги в корема се образуват газове. Те повдигат диафрагмата, а тя от своя страна притиска сърцето и става лошо“, обяснява проф. Чирков.

Това, което също препоръчва на пациентите, е да си направят една от възможно най-здравословните смеси за сърцето, която да приемат редовно. Тя се прави, като се смесят 10 глави чесън, счукан на каша, заедно със сока от 10 лимона и 1 килограм мед. Тази смес е необходимо да престои една седмица и чак след това е готова за консумация. Пием от нея веднъж на ден, по четири лъжички – приемаме на малки глътки и бавно, като не забравяме да задържим за малко в устата, преди да глътнем. Количеството от сместа е достатъчно за два месеца прием, а помага и на много болни и възрастни хора, които дори трудно стават и се движат.

„Не на последно място бъдете добри и не пропускайте лоши мисли, а още по-малко злоба и завист в ума си. Тъй като мозъкът е сто пъти по-опасен за сърцето, даже от пушенето. Казвам го съвсем откровено и директно, тъй като съм го виждал“, твърди големият проф. Чирков.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *