Пръстите посиняват при наближаващ сърдечен удар

Сърдечният пристъп е едно от най-сериозните нарушения, изискващи незабавна лекарска намеса. Такова тежко състояние се провокира от това, че до сърцето не достига достатъчно кръв, пише Ретро.бг. Без достатъчно количество кръв в областта на сърцето то се уврежда и може да се стигне до опасно за живота състояние.

Симптомите на пристъпа включват затруднено дишане, силна болка в гърдите, общо лошо състояние. Но за такова нарушение може да подсказват и по-незабележими признаци. Един от предупреждаващите сигнали за това, че човек е подложен на риск от смъртоносен инфаркт на миокарда и сърдечни заболявания, това е синкавият, люляков оттенък на кожата на пръстите. „Напълно нормално е, ако пръстите на ръцете или краката придобият синкав оттенък заради студа.

Но ако това се случи в топло време, без каквито и да е очевидни причини, може да е признак за нещо много по-сериозно, например недостиг на кислород“, предупреждават специалистите. Промяна на цвета на пръстите може в частност да се предизвика и от блокиран от тромб кръвоносен съд, казват още експертите. Това показва, че кръвта не достига до сърцето в нужния обем, провокирайки характерното увреждане на клетките на този орган.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *