Психолог посочи основните недостатъци на перфектния секс

Психологът и специалист по връзките Асаел Романели е убедена, че хората са в плен от заблудата, че сексът трябва да е омагьосващ. Специалистът обаче побърза да разсее този мит.

„Перфектният“ секс не е релаксиращ
В опит да постигнат идеалната среда в леглото, партньорите често стигат до крайности, каза той. Опитването на нови неща и попълването на пропуските е добра идея, казва психологът. Понякога обаче желанието да задоволиш партньора си става обсебващо. Но „посредственият“ секс, убеден е експертът, е възможност да се отпуснете.

Води до кавги
Редовният секс също повишава нивата на допамин и позволява освобождаването на хормоните на щастието, подобрява настроението и поддържа психичното здраве. В същото време двойките, които предпочитат феерия, казва психологът, често се карат заради секс и ревност.

Партньорите не се познават
Разбирайки илюзорната природа на идеалния секс, казва Романели, партньорите най-накрая могат да започнат да изследват себе си. Какво ви харесва и какво не предизвиква ентусиазъм – трябва да говорите за всичко това, без да мислите, призовава психологът. Той отбелязва, че този параграф се отнася както за мъже, така и за жени. Когато не се очакват сексуални подвизи и безупречен външен вид от човека, идва хармонията.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *