Пуснаха под „домашен арест“ „ало“ измамник заради кардиологично заболяване

Пернишки телефонен измамник, който бе арестуван при полицейска операция миналата седмица, бе освободен под „домашен арест“. 49-годишният Юлиян Цветанов страда от кардиологично заболяване, преди години е прекарал и инсулт, и благоевградските окръжни съдии прецениха, че е твърде рисковано да го оставят зад решетките. Синът му, който дойде да свидетелства на делото за мярката на баща си, също е с тежко генетично заболяване.

Отчитайки здравословните му проблеми, окръжните съдии отмениха определението на разложкия съд за „задържане под стража” на Юлиян Цветанов и му наложиха втората по тежест мярка – „домашен арест“. Зад решетките обаче остава неговият съучастник, 55-годишният Пламен Лозанов от село Ракиловци.

Двамата бяха арестувани при съвместна акция на полицаи от Благоевград и Разлог на 26 април, но изкараха нощта в болница заради здравословни оплаквания. След оказаната лекарска помощ те бяха приведени в следствения арест на Разлог и обвинени за няколко телефонни измами на възрастни хора, които са ужилени с 6000 лв.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *