Путин ще се жени пак? Бившата му жена: Той ме биеше и унижаваше, беше тиранин

Възможно е ергенските дни на Владимир Путин да са преброени. „Като порядъчен човек трябва да го направя (да се оженя) в някакъв момент“, заяви руският президент в отговор на необичайно личен въпрос. Откровението, направено с половин усмивка по време на неговата годишна пресконференция, даде обилна храна на медиите и открехна леко вратата на личния живот, който руският лидер държи на разстояние от чуждите погледи. Владимир Путин никога не е искал да дава подробности за личния си живот и семейството си. Всъщност, руският президент обяви развода си с Людмила Путина (Шкребнева), с която беше женен цели три десетилетия, в средата на балета „Есмералда“, тема, която гръмна в медиите, пише 24chasa.bg. Наскоро в германско издание се появиха шокиращи откровения на бившата му съпруга. Тя твърди, че той е бил тиранин и е издевателствал над нея. „Омъжих се за смел офицер от разузнаването, но колкото повече го опознавах, толкова повече разбирах, че всичко, заради което се влюбих в него, е изчезнало. Той беше жесток човек, може да се каже дори тиранин. Никога не ме е зачитал, не виждаше, че съществувам. Бях му нужна само за пред хората, за справка за семейното му положение и за да бъде майка на децата му“, твърди Людмила, цитирана от сайта на „Политека“. Тя споделя още, че й е трудно да говори за това, защото руският държавен глава я биел, унижавал. „Животът с Владимир беше мъчение“. Твърди още, че много пъти се е опитвала да подаде молба за развод, но Путин я вкарал в психиатрична клиника, за да я накара да замълчи. „Минах през деветте кръга на Ада – наркотици, психотропни вещества, издевателства. Дълго бях затворена в изолатор, не виждах слънчева светлина, не виждах хора. Още треперя, като си спомня. От млада, уверена в себе си жена, се превърнах в сянка, волята ми се пречупи и бях готова на всичко, за да изляза оттам“, разказва още Людмила.

Руският лидер има две дъщери – Екатерина и Мария, които също държи далеч от прожекторите. Вече е и дядо. Години наред се шушукаше, че има връзка с гимнастичката Алина Кабаева, сега депутат в руския парламент, и известна, както казват руснаците, със своята невероятна пластичност. Според някои от руските медии именно тя ще бъде избрана да сподели живота на президента, пише „Ел Паис“. Цялата тази тайнственост допринася за ореола на неговата неуязвимост, за образа му на баща на отечеството, на всемогъщ лидер, фокусиран единствено върху управлението на страната си тялом и духом. „Дори за неопитното око, ако погледнете графика на Путин, ще видите, че животът му не е свързан по никакъв начин със семейните въпроси“, заяви веднъж говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, за да спре слуховете за личния живот на президента.

След като удължи мандата си преди година, Путин се превърна в най-дълго управляващия Русия след Сталин. Някои го виждат като противоотрова срещу бурната и насилствена Русия през 90-те години. Други – като самодържец, пристрастен към властта и поддръжник на тъмните олигарси, които управляват руснаците с желязната си ръка. Сигурно е, че по живота на Путин може да се напише сценарий за филм. Ражда се в Ленинград, днешен Санкт Петербург, и израства в общинско жилище заедно с три други семейства. На касата на театър Ленсовет среща бъдещата си жена, както разказва самата тя в биографията си. Завършва право в Ленинградския университет, а после специализира икономика. И вече принадлежи на разузнавателните служби на Съветския съюз (КГБ). На съпругата си казва, че работи в полицията. „Още преди да завърша, исках да работя в разузнаването“, споделя той в биографията си.

Шпионите го очароват. Идеята, че сам човек може да постигне нещо, което цяла армия не може, споделя веднъж Путин. А също и филмите, и романите за тайните агенти. Оттогава, в продължение на години, регистрационният номер на черното Ауди, което го взима от Кремъл, е 007, както пишат някои автори. Първата му работа е в секретариата на КГБ. После напуска Русия и работи в Дрезден, Германия. Там прекарва 5 години от живота си.Отива със съпругата си и една дъщеря, връща се с втора дъщеря. Приятелите го наричат Платов. Тогава е на 33 години. През декември стана ясно, че Путин освен служител на КГБ е бил нает от Службата за държавна сигурност на ГДР – Щази. Там го повишават до подполковник.

В Русия неговият възход продължава. Превръща се в шеф на ФСБ, наследника на КГБ. През 2000 година става президент на Русия. И оттогава, включително и през времето, в което е министър-председател, седи на управленското място. В продължение на години, освен в редки случаи, в Русия действа неписан закон – никой, дори противниците му, не се меси във финансите на държавния глава. През 2016 година декларира доходи от около 152 000 долара (към 133 000 евро), според публични данни. Макар че казват, че цялото му богатство надхвърля 40 милиона долара (повече от 35 милиона евро), както твърди в книгата си „Путиновата клептокрация – кой притежава Русия?“ американската изследователка Карън Дауиша.

loading...


Путин и Алина Кабаева през 2004 г.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *