Необходими продукти
1 бр. тиква (20-30 см диаметър)
1/2 ч.ч. едро нарязани орехи
3-4 с.л. ром или уиски
50 г стафиди
200 г микс сушени плодове – смокини, сини сливи, кайсии
1 ванилия
1 ч.л. канела
2 с.л. мед
Начин на приготвяне
12 часа преди да започнем приготвянето нарязваме плодовете на кубчета и заедно със стафидите ги накисваме в алкохола. Когато са готови режем тиквата в горната част (правим капак), чистим от семките и пълним с плодовете и орехите, поръсваме с ванилия, канела и мед. Затваряме капачето и слагаме в тава пълна с вода покритата с фолио тиква. Печем я поне един час на 180С, после махаме фолиото и печем на 150С до готовност – около 2 часа.
loading...