Първи случай на коронавирус в Румъния?

Местни медии в Румъния съобщиха за първи случай на коронавирус в страната. Става въпрос за мъж, който се върнал преди 3 седмици от Италия.

Засега няма потвърждение на информацията, заяви заместник здравният министър на страната Андрей Бачу пред Ройтерс.

„Дотук имаме само негативни резултати от тестовете“, заяви Бачу. По този начин той отрече разпространената по-рано от румънски медии информация за заразен мъж, който бил наскоро в Италия.

Човекът е бил поставен под карантина в инфекциозно отделение в Букурещ. Оттам все още не са коментирали.

Междувременно италианските власти съобщиха, че още трима души, които са били диагностицирани със заболяването, са починали в северната част на страната. Така броят на жертвите на коронавируса в Италия, която е най-тежко засегната, достигна 11 души.

В същото време румънската агенция „Медиафакс“ съобщи, че 71-годишен италианец, който посетил Румъния миналата седмица, е бил диагностициран с коронавирус и приет в болница в Римини. 

По-рано днес за първи случаи на заразени съобщиха Австрия, Хърватия, Швейцария.

Днес стана ясно, че епидемията е засегнала две италиански области, в които до този момент нямаше заразени – Тоскана (в Централна Италия), с два случая във Флоренция и Пистоя, и Сицилия (в Южна Италия), където един турист, отседнал в хотел в Палермо, постъпи в болница. Случаят в Сицилия е първият за Южна Италия.

Италия и нейните съседи днес решиха да не затварят границите си заради коронавируса, тъй като подобно решение ще е непропорционално и неефективно, предаде АФП.

Решението бе взето на извънредна среща в Рим на италианския здравен министър Роберто Сперанца и колегите му от Австрия, Хърватия, Франция, Германия, Словения и Швейцария.

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *