Първи смъртен случай от коронавирус в Испания

Първи смъртен случай от новия коронавирус бе потвърден в Испания, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Мъжът е починал още на 13 февруари в източната автономна област Валенсия. Направени след смъртта му тестове са установили, че той е бил заразен с вируса.

Британски гост в поставения под карантина хотел на испанския остров Тенерифе е бил диагностициран с новия коронавирус. Британецът, който е дал положителна проба снощи, досега не е бил държан в изолация в стаята си, тъй като не е имал никакви симптоми на инфекцията. Повече подробности не бяха дадени. През изминалата седмица в хотела с вируса бяха диагностицирани 10 човека – всички те от една и съща италианска туристическа група.

Общият брой на заразените в Испания надхвърля 150. По-голямата част от тях са в автономна област Мадрид. Испанските власти наблюдават две огнища на заразата – в град Торехон де Ардос, близо до столицата Мадрид, и във Витория-Гастейс, в Страната на баските, на север.

Броят на заразените с вируса във Великобритания е достигнал 51. През последното денонощие в страната са били регистрирани 12 случая.

Четвърти смъртен случай от новия коронавирус е бил регистриран във Франция, националността и възрастта на починалия не бяха уточнени. Френските здравни власти съобщиха, че броят на заразените в страната е достигнал 212.

Във Франция има три основни огнища на разпространение на заразата. Това са департаментите Оаз, на север, Горна Савоя, на изток, и Морбиан, на запад.

В Германия броят на заразените с коронавируса достигна 188. През последното денонощие в страната са били регистрирани 38 нови случая. Заразата се е разпространила в 13 от 16-те германски провинции. Основното огнище е Северен Рейн – Вестфалия, на запад, където има 101 случая.

Аржентинските лекари потвърдиха първия случай на коронавирусна инфекция в страната. Това съобщи на пресконференция аржентинския министър на здравеопазването Хинес Гонсалес Гарсия. Според него пациентът се е върнал в Аржентина след пътуване до Европа, включително е посетил Италия. В момента той е в частна болница в Буенос Айрес и е изолиран от други пациенти.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *