П. Дангов поиска оставката на ОбС председателя Е. Гущеров, праща на президента и премиера уличаващи данни за политическия елит на ГЕРБ в Дупница

Ветеринарят д-р Първан Дангов поиска оставката на председателя на ОбС в Дупница Емил Гущеров. Вчера на поредната пресконференция бившият кмет обяви, че е предоставил в президентството факти, подплатени с документи срещу ОбС шефа, които да бъдат предоставени на съответните органи при евентуални ексцесии срещу него от страна на Гущеров. Данните щял да изпрати и до премиера. Мотивите за исканата оставка Дангов представи като въпроси:

„Вярно ли е, че Гущеров е бил на заплата при Братя Галеви в имението им в село Ресолово? Той ли е свалял и вдигал бариерата на имението? Вярно ли е, че Гущеров и Крум Милев, зам. кметът на община Дупница, са стояли на площада в Дупница, когато Братя Галеви са задържани в ареста и са искали освобождаването им? Вярно ли е, че през 2007 г. Емил Гущеров е набил съдия на мач между „Юнион Ивкони” и „Нефтохимик“? Тогава вината пое младеж от село  Крайници и Гущеров излезе чист. Вярно ли е, че Гущеров, Крум Милев и Апостол Чакалов-Тоци, един от приближените на Братя Галеви, въртят бизнес с автомобили върху имот на Рилската света обител край село Пиперево?, попита на пресконференцията д-р Дангов и продължи:

„Купувал ли е Гущеров гласове за последните кметски и президентски избори и ако е така, с какви пари е плащал? Колко данъци плаща Гущеров в общината?”, попита Дангов и заяви, че доколкото знае, ОбС шефът плаща данъци в София, където е адресно регистриран.

„С какво право той говори за съдбата на Дупница, ако е регистриран по адрес в София?”, възропта Дангов и продължи: „През 2008 г. той е купил апартамент 123 кв.м в баровския квартал „Бояна” за 114 000 евро и го е изплатил предсрочно за 8 г. С какви средства е живял тогава Гущеров, за да погаси предсрочно кредита? Не пребивава ли Гущеров в политиката, за да си изплаща кредитите и да си живурка спокойно? Защо все още е председател на ОбС в Дупница? Вярно ли е, че срещу него е внесен  обвинителен акт за получени 69 000 лв. от „Напоителни системи”, докато е бил член на Борда на директорите? Не е ли време да изметем политическия боклук от Дупница? Трябва да създадем депо за политически боклуци. Преди години Гущеров е пратил биячи, които пребили млад мъж от Дупница пред 5-годишния му син, аз също се страхувам за живота и здравето на семейството ми”, заяви Дангов.

„С мен да правят каквото искат, но децата и съпругата ми да оставят на спокойствие. Поради тази причина съм депозирал всички данни и факти, с които разполагам, в президентството. Ще изпратя и до Бойко Борисов всички данни, с които разполагам срещу политическия елит на ГЕРБ в Дупница. Той едва ли знае какво става в града”, заяви Дангов и допълни: „Очаквам ответна реакция с уличаващи мен факти и аз ще ги кажа. Преди Нова година дъщеря ми катастрофира в София и си понесе вината. В момента е без книжка и пътува с автобус от Дупница до София. Баща ми беше хванат да шофира след употреба на алкохол и той си изтърпя наказанието. Преди няколко дни изтеглих кредит от 190 000 лв. и купих апартамент 100 кв.м на дъщеря ми в София. Това е”, заяви П. Дангов.

На въпрос на „Струма“ като гражданин или като кандидат за кмет на Дупница дава поредната си пресконференция, Дангов отговори, че има време до изборите за кмет на Дупница и сега говори като недоволен гражданин.

Източник от БСП обаче издаде, че бившият кмет на село Джерман Борислав Тасков, който глади панталони за кмет от БСП на родното му село, води преговори с лидера на БСП Станислав Павлов организациите на столетницата в града и селата да издигнат за кмет на Дупница кандидатурата на Първан Дангов, който беше изключен от партията преди 6 години. Борислав Тасков е дясната ръка в ръководството на санаториума в Сапарева баня на управителя Станислав Павлов. Съпругата на Тасков пък – Виолета, работи в частната детска градина на Светлана Дангова. Доскоро Тасков и Дангов бяха в обтегнати отношения и не комуникираха помежду си.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *