Ангелкова: Работим за начало на летния сезон от 1 юли

Работи се в посока новият активен летен сезон да започне от 1 юли, плажовете да бъдат готови и страната ни да има възможност да посрещне и чуждестранни туристи. Това заяви пред NOVA министърът на туризма Николина Ангелкова.

Абсолютно неизвестните по отношение на това как и кога можем да очакваме различните видове туристи са много. Непрекъснато водим разговори както с министри, така и с управители на големите туроператори. Имаме уверение, че ако се пътува в рамките на ЕС, да имаме възможност за чуждестранни туристи„, заяви тя и поясни, че настоява за единни правила за пътуване в границите на Съюза.

Според министър Ангелкова, страхът ще е един от основните елементи при планирането на бъдещо пътуване.

„Работата в сектор туризъм ще бъде нова, различна и няма да бъде такава, каквато я познавахме преди пандемията. Изключително важно за една дестинация е тя да бъде сигурна и да предлага такива мерки, които да гарантират здравната безопасност, и да вдъхват увереност. България е давана за пример за изключително бързите и навременно взетите мерки“, добави Ангелкова.

Тя поясни, че в сектора не всичко работи и няма как да се каже кой е по-малко или повече засегнат.

Заповедта за туристически пътувания в страната отпада на 13 май. В понеделник ще бъдат представени изготвените правила и изисквания за туризма.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *