Радев връчва първия мандат на 1 юли

Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на 1 юли. Папката ще получи кандидатът за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група – тази на ГЕРБ-СДС. Процезурата ще започне в 09.00 ч. на „Дондуков” 2.

Припомняме, че консултациите на политическите партии при президента приключиха в сряда. Равносметката след края им е следната:

Има няколко предложения с варианти за правителство, без ясно обединение и мнозинство около никое от тях. За първия мандат от ГЕРБ-СДС предлагат правителство на малцинството. ДПС засега не коментират втория мандат, защото смятат, че трябва да има подкрепа за правителство с първия. „Продължаваме Промяната-Демократична България” се обявиха за опозиция. За третия мандат на масата вече стоят няколко предложения. От „Възраждане” са  против правителство между ГЕРБ и ДПС. БСП и „Има такъв народ” са на едно мнение, че трябва да се сформира експертен кабинет. А, най-малките в парламента – „Величие” видяха решението в програмно правителство.

Още преди връчването на първия мандат от ГЕРБ-СДС заявиха, че няма да водят нови преговори за подкрепа. Предложението за правителство на малцинството остава. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *