Радина Червенова слиза от новините? Водещата иска собствено лайфстайл предаване през уикенда

Радина Червенова обмисля да сдаде поста на водеща на новините в БНТ. Но причината не е във възрастта ѝ, която предполага съвсем скоро да я пенсионират, а защото иска да прави собствено предаване през уикенда, писа „Уикенд“.

Идеята на неостаряващата новинарка била шоуто ѝ да няма нищо общо с досегашната ѝ работа в нюзрума, а дава по-различен поглед над събитията с анализи, коментари и любопитни интервюта. То щяло да е по нейна лична концепция и да се прави от екип, който сама е избрала. За предаването си предпочитала часовете преди обяд, когато се правят най-високите рейтинги в събота и неделя. Проблемът обаче бил, че искала да измисли нещо оригинално, което не е правено досега в България, а напоследък телевизиите буквално бълват сутрешни предавания, които са наполовина публицистика, наполовина лайфстайл. „Тя иска да измисли нещо, което другите да имитират”, твърдят колеги на Червенова.

Преди време водещата дори била изготвила подробна концепция за свое предаване и го представила на тогавашното ръководство на БНТ. Проектът бил одобрен, но в последния момент се оказало, че няма пари за него. Сега подобен гаф няма едва ли ще стане, тъй като шеф на телевизията е съпругът на Радина – Коко Каменаров. Тя обаче се притеснявала, че може да тръгнат приказки, че предаванто е в ефир само заради мъжа ѝ.

Въпреки това се очаква съвсем скоро да смени новините с далеч по-лека за гледане програма през уикенда. Шоуто най-вероятно ще се излъчва в събота преди обед с начален час 10.30 – веднага след „Денят започва”. Ако следва графика за пенсиониране на НОИ, водещата, която тази година стана на 60 години, би трябвало да се оттегли от работното си място след година. Тя обаче нямала никакво намерение да излиза в пенсия, въпреки че зад гърба ѝ в БНТ вече обсъждали, че е крайно време да го направи. Водещата все още се чувствала работоспособна и нямала търпение да смени нюзрума с по-уютно студио и любопитни гости.

Червенова има опит във всякакви тв формати, така че едно предаване в съботния преди обед няма да ѝ се опре. Говори се, че Радина нямала нищо против да води и в неделя. Тогава обаче върви предаването на Мира Добрева, която поне за момента е непоклатима в националната телевизия. Наскоро русокосата водеща се похвали, че е подписала договор за нов, осми поред сезон, на своето неделно шоу „Денят отблизо”. То се завръща в ефир на 16 септември.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *