Разберете своята съдба според линиите на дланта си

Науката, занимаваща се с линиите по дланта и тяхното значение, се нарича хиромантия. Тя изучава връзката между линиите и знаците върху човешката длан и личността в нейното физическо, психическо и емоционално състояние, както и съдбата й като цяло.

Желанието на хората да разберат съдбата си датира още от дълбока древност. Поради това, хиромантията винаги е представлявала интерес.

loading...


Линиите по дланта се смятат за най-лесно поддаващите се на прочитане черти на характера, на минали, сегашни и бъдещи неща. Освен основните главни и странични линии, по дланта се разглеждат и не особено важните черти и знаци – кръстчета, звездички или триъгълници. Ето кои са съдбовните линии по дланта и какво ни казват те:

– Линия на живота – Тя започва между палеца и показалеца, и е основен показател за продължителността на живота. Други смятат, че е показател за жизнеността на човека. Ако и на двете ръце тази линия се раздвоява, това говори за смъртна опасност. Ако линията е двойна, то тя е показател за голяма жизнена сила, а при жените – за „безгранична страст“.

Когато линията на живота е накъсана, то живота на този човек ще е изпълнен с болести и перипетии. Ако ли пък е дълга, непрекъсната и добре подчертана, то ви чака предобър и дълъг живот.

– Линия на разума (главата) – Тя започва от края на дланта, под показалеца и върви през цялата длан, до вътрешния й ръб. Много често линията на разума започва от едно и също място с тази на живота.

Когато е права и дълга, линията на разума говори за душевно равновесие, а когато е накъсана – контузия на главата, лоша памет или глупост. Ако е прекалено дълга, линията символизира „вредно умуване“, ако е извита към корена на малкия пръст, говори за пресметливост.

Когато линията е изцяло насочена на долу, говори за голямо въображение, а ако завършва с вилица, чийто един клон е насочен надолу към китката, издава способност да се сътворяват убедителни, макар и често нереални картини.

– Линия на сърцето – Тя започва от показалеца и завършва под корена на малкия пръст. Ако е непрекъсната, това говори за семейно щастие. Ако завършва под средния пръст, сочи неспокоен живот, а под показалеца – голяма доброта. Когато клон на линията на сърцето върви към показалеца, това сочи преданост от ваша страна, а ако останалите линии я пресичат няколко пъти, очевидно сте с непостоянен характер.

– Линия на съдбата – Тя започва от китката или от линията на живота и свършва под средния пръст. Линията на съдбата се мени през целия човешки живо, като мястото, където пресича линията на разума, означава трийсетгодишна възраст.

Ако е дългата и добре очертана, това говори за добра и спокойна съдба, гарантиран успех и добра старост, но когато е неясна, символизира непостоянна, променлива съдба. Ако линията буквално „влезе“ чак в пръста, става дума за „голяма съдба” – добра или лоша.

– Линии по китката – Те обикновено са два или три реда. Приличат на верижки. Ако имате такива, това гарантира дълъг и щастлив живот.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *