Разбиха канал за контрабанда на фалшиви стоки

Пловдивски полицаи разкриха контрабанден канал за разпространение на фалшиви стоки от Турция към страни от ЕС. Целта на спецакцията е била разкриване и документиране на нарушения при съхранение и разпространение на стоки.

В хода й инспектори от сектор “Икономическа полиция” извършили проверка в офис на куриерска фирма в Пловдив, където бил установен 41-годишен клиент, който изпращал голяма пратка а Франция, Испания, Германия и Португалия. При последвалите следствени действия в подготвените от мъжа кашони били открити близо 560 артикула – дънки, якета, спортни екипи, чанти, колани, часовници и други стоки, носещи логата на световно известни търговски брандове. Намерени са и четири големи чант с 28 000 сашета от стимулираща хранителна добавка, пише БГНЕС.

В хода на разследването са събрани доказателства, че мъжът е внесъл в страната фалшивите стоки и аптечния продукт от Турция с намерението нелегално да ги разпространи в страни от Европейския съюз чрез куриерската фирма. Търговецът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *