Разбиха мрежа за разпространение на дрога в Кюстендил, спипаха дозите наркотик

Голямо количество хероин, предназначен за разпространение, са открили и иззели служители на РУ Кюстендил вчера от къща в кв. „Изток“. Високорисковото вещество е било опаковано в 178 дози. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест.

Пристигналите на място полицаи за осъществяването на процесуално-следствените действия били посрещнати от собствениците с агресия, двамата братя били въоръжени с метална тръба и секира. При схватката са пострадали трима служители и служебното куче. Единият от служителите е с разкъсно-контузна рана на главата и кръвонасядане на лявата ръка, другият е с разкъсно-контузна рана на ръката, засегнат е и кръвоносен съд, третият служител е с охлузни наранявания в областта на главата.Пострадало е и полицейското следово куче, то е с кръвонасядане на лявото око и ограничено движение на предната лява лапа. На служителите е оказана медицинска помощ в кюстендилската болницачрез хирургична обработна на нараняванията.

Притежателите на наркотичното вещество и собственици на имота са братя и са на 31 и на 50 години,  задържани са с полицейска заповед до 24 часа. На по-възрастния е оказана медицинска помощ в болницата/с контузна рана в областта на дясното коляно е след участието си в нападението над полицаите/.

 По случая са започнати 2 досъдебни производства. Едното е за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества, уведомен е прокурор от ОП,  и за нападение  и нанасяне на телесна повреда на полицейски орган по време на изпълнение на служебните му задължения, под наблюдението на РП Кюстендил.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *