Разкриха какво ще хапват звездите на Оскарите

Препечени филийки с пушена сьомга и хайвер, аньолоти с черен трюфел и шоколадови статуетки, покрити с ядливо злато – едва ли има човек, който по-добре да познава вкуса и да е наясно как да погали изисканите небца на гостите на бала след церемонията за наградите Оскар от звездния кулинар Волфганг Пук, предаде Франс прес, цитирани от Дарик.

„Занимаваме се с това от 25 години, невероятно е! Помня първия път. Беше в центъра на града, спретнахме кухня на паркинга, валеше, духаше вятър, беше толкова трудно. Сега разполагаме с две най-модерни кухни“, разказва 69-годишният майстор-готвач.

Звездният кулинар Волфганг Пук от 25 години гощава знаменитостите след церемонията за наградите Оскар

Волфганг Пук оглавява гастрономическа империя с десетки ресторанти по целия свят – от Бевърли хилс и Лас Вегас до Сингапур със спирка в Обединеното кралство.

През годините той е сътворил класики, които неизменно жънат успех сред 1500-те поканени на пиршеството след Оскарите. „Едно от традиционните ни ястия е препечената филийка с прясна сметана, пушена сьомга и хайвер, оформена като заветната статуетка. Правим 3500 от тях“, споделя именитият кулинар.

Сред 60-те блюда, съставляващи менюто, има и „моментни творения“, като например пържени пъдпъдъци с пипер „а ла Нашвил“, вдъхновени от традиционна рецепта от американския Юг. Или аньолоти (вид равиоли) с грах и черен трюфел.

Звездният кулинар Волфганг Пук от 25 години гощава знаменитостите след церемонията за наградите Оскар

„Хората обожават аромата на трюфела, изпълващ цялото помещение“, казва Волфганг Пук.

И докато черният трюфел (16 килограма), зехтинът (близо осем литра), пиперът и шампанското пристигат директно от Франция, хайверът (15 килограма) е американски, а шунката – испанска. Майсторът-готвач не забравя и японското говеждо Вагю – една от запазените си марки.

Звездният кулинар Волфганг Пук от 25 години гощава знаменитостите след церемонията за наградите Оскар

„Киното е световно изкуство. Има френски, италиански, английски филми, а сега и мексикански с „Рома“. Нашата кухня наподобява тази картина, с азиатски, италиански или френски привкус“, допълва Волфганг Пук.

Като цяло менюто, сътворено от майстора-готвач, включва 16 000 индивидуални порции, като не са забравени веганите и любителите на безглутеновото хранене. 

За да задоволи вкуса на холивудските знаменитости, Волфганг Пук разчита на помощта на около 200 готвачи, 850 сервитьори и десет метрдотел. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *