Разложките таланти волейболни вицешампиони на България със спираща дъха полуфинална драма

Прекадетите на „Пирин“ /Рз/ станаха вицешампиони на България във възрастовия сегмент 2005/2006 г.  Разложките таланти се окичиха със сребърните медали във финалния турнир на 8-те най-добри у нас в Дряново. Единственият отбор, успял да победи тима от планинското градче, бе формацията от столичната академия „Стойчев-Казийски“, която го направи в предварителната група с 3:0 и вчера в решителния сблъсък за трофея с 3:1.

Бомбата пиринци взривиха на полуфиналите с 3:2 срещу другия фаворизиран отбор „Левски“ след спираща дъха голяма драма. Сините взеха първия гейм с 25:13 и четвъртия с 25:19. След неудачното начало момчетата от Разлог на свой ред излязоха напред в резултата с две по 25:20, преди да затворят двубоя с инфарктен тайбрек, в който наваксаха изоставане от 11:14 и стигнаха до обрата с 16:14 срещу непобедения дотук съперник.

В другия 1/2 финал шампионите от ВА „Стойчев-Казийски“ бяха безапелационни с 3:0 срещу „Хебър“, който отстъпи бронзовите отличия с поражение също на 0 от „Левски“. За петото място „Славия“ спечели с 3:1 срещу „Дунав“, а за седмото „Хан Аспарух“ /Исперих/ победи с 3:0 „Изгрев“ /Ябланица/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *