Рев и викове в Шекера! Събориха 10 постройки, 75 полицаи отцепиха района

Акцията по събарянето на незаконни постройки в Шекер махала приключи, като в момента техниката събира отломките. На улица „Напредък“, която се намира срещу КАТ-Пловдив, бяха унищожени 10 незаконни сгради, всички пригодени за жилища. 75 представители на полицията бяха отцепили периметъра, тъй като рано тази сутрин бе получена информация, че над 150 роми от махалата ще блокират пътя и няма да допуснат багерите да влязат в махалата. До ескалация на напрежението обаче не се стигна, акцията премина без ексцесии.

По време на събарянето на място имаше три буса на Специализирана полиция, придружени от началника на сектора Виктор Празов, четири буса на жандармерията и много цивилни полицаи.

Рев и викове се чуваха, докато багерите събаряха постройките, като много от жителите казват, че там живеят повече от 30 години. Кметът на район „Северен“ Ральо Раев опроверга това, като заяви, че до преди 10 години именно на това място е имало отводнителен канал, който в момента го няма, тъй като върху него са изградени незаконните сгради.

loading...


„Десет къщи бяха премахнати, а още три трябва да бъдат разрушени, но имаме уверение от стопаните им, че в рамките на един месец сами ще ги съборят. Предстои събарянето на още 22 постройки, като за някои от тях все още се водят дела. Това е една от най-големите акции по премахване на незаконно строителство през последните 2-3 години. Не можем да кажем колко са незаконните постройки в Шекер махала, тъй като всеки ден изникват нови и нови. Тези хора твърдят, че живеят тук от 20-30 години, но това не е така, тъй като по документи те се водят от други градове“, заяви Ралев.

„Къде ще отидат тези хора? Много от тях са с деца, да им дадат жилища поне. Някои от тях вече са на палатки в горите“, заявиха роми от района.

На място все още има униформени, а техника събира отломките от терена, съобщава trafficnews.bg.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *