РЕКОРДНО ЧАКАНЕ! 24 часа родители се редиха на опашка да запишат децата си в Десета детска градина в Благоевград, дремват на смени в колите

Цяло денонощие в редене пред Десета детска градина „Мак“ в Благоевград изкараха родители на хлапета, за да подадат заявления за прием. Първите запазили ред в 6 часа сутринта в неделя и пуснали присъствен списък, в който до вечерта се събрали 30-ина души. До обяд улица „Стоимен Календерски“, на която е градината, се бе напълнила с паркирани автомобили, в които при нужда да дремнат през нощта редящите се, а вечерта служители в детското заведение им отключили двора, за да се настанят по-удобно на пейките. Вчера до обяд директорката Вергиния Влахова прие 48 заявления, макар че местата са едва 25.

В значително по-лек вариант премина реденето пред най-близката до Десетката градина „Детски свят“ на ул. „Марица“, където първите бяха запазили ред към 5.30 часа заранта.

Напливът за двете детски градини традиционно е огромен заради големия район, който обхващат от кв. „Освобождение“ до бул. „Св. св. Кирил и Методий“.  Макар че в „Детски свят“ обявеният прием е за две групи, едната е за малчуганите от яслената група и на практика свободните места са само 25.

В ранния следобед вчера депозираните заявления бяха 43, а директорката Елка Зашева съобщи, че има още чакащи родители. Реденето с часове е заради предимството „първи по време, първи по право“ при равни други условия на кандидатите.

Вчера стартира подаването на заявления за прием в градините и яслите в Благоевград, което ще продължи до 10 април. На 22 април директорите трябва да обявят списъците с приетите хлапета, които окончателно се утвърждават до 10 май, а записването е в периода от 13 до 21 май.

Общият брой на свободните места в яслите в Благоевград е 110, а в градините – 613.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *