Рекорд! 8 пъти скочи цената за помещенията на кооперативния пазар в Сандански

Рекорд на търгове за наем на 7 помещения общинска собственост бе регистриран в Сандански. Началото бе поставено за терен №67 за търговия – пазара, III зона, с площ от 14.00 кв.м, който бе спечелен на цена 6 пъти по-висока от началната. ЕТ „Джиджо“ Георги Христов посочи в офертното си предложение цена в размер на 21 000 лева, при първоначално обявена от общината 3503 лева без ДДС. Срокът на наема е  петгодишен. Трима кандидати участваха в надпреварата. Вторият участник е посочил в офертата си 12 040 лв. Терен №68 за търговия с площ от 6.00 кв.м бе спечелен от ЕТ „Мими- Атанас Кирилови” с оферта в размер на 7800 лева при предложена от общината 1502 лв.

 Съседният терен №69 за услуги с площ от  6.00 кв.м бе спечелен от „АС – Александър Стоев“ с офертно предложение в размер на 1200 лева, при първоначално обявена цена в размер на 602 лв. Вторият кандидат в търга не бе допуснат поради липса на регистрирана фирма.

Драстичен скок от първоначалната наемна цена бе регистриран за терен №70 за търговия. Теренът с площ от 18.00 кв.м е спечелен с оферта от 35 500 лева от ЕТ „МИМИ-Атанас Кирилови” при първоначално обявена цена в размер на 4504 лв.  Само един кандидат имаше за терен № 71 – ЕТ „Боян Кирицов“ вдигна с 50 лева цената от първоначално обявената от  2400 лева и спечели терена с площ от 10 кв. метра. Поради нередовни документи Методи Филчев не бе допуснат до участие в търга за терен №72 с площ от 10 кв. метра и за него ще се насрочи нов търг със заповед на кмета на общината Атанас Стоянов. Последният терен под №73 с площ от 10 кв. метра бе спечелен от ЕТ „Боян Кирицов” с наемна цена в размер на 24 510 лева при първоначално обявена цена в размер на 2502 лева. В търга участваха трима кандидати. Срокът за наем на помещенията е 5  години.

Председател на комисията бе директорът на „Общинска собственост“ Ивайло Пензов. Той поясни, че ако в законоустановения срок останалите участници не обжалват търга, кметът Ат. Стоянов ще сключи договора за наем със спечелилите търговете за терените на кооперативния пазар в Сандански.

Участниците в търговете за
наем на помещения на коопе-
ративния пазар в Сандански

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *