Рецидивистът Борис Иванов не бяга за първи път от затвора

Има данни, че това не е първото бягство на затворника Борис Иванов. Според източници от родното му място рецидивистът и друг път е бягал от наказание. Тогава е бил открит при приятел от затвора, който обаче сега е в чужбина.

Избягалият затворник в Ловеч втори ден е в неизвестност. Рецидивистът изчезна по време на работа от външен обект към затворническите общежития в града.

Поредното бягство от затвора предизвика и остри политически реакции и отново повдигна въпроса какво е състоянието на системата.

Въпреки засиленото полицейско присъствие в Ловеч и района от осъдения за блудства и кражби мъж няма и следа.

Кадри от охранителни камери хвърлиха известна светлина за пътя на беглеца. Разследващите обаче са на мнение, че те не са уловили Иванов, както по-рано се смяташе, а затворниците, които са се опитали да спрат.

Беглецът напуска работния обект тичайки. Той прескача оградата и влиза в храстите. Преди да излезе на главния път той пресича и ЖП линия, съобщава научи bTV..

От записите на охранителните камери става ясно, че 12 минути след 10 ч. сутринта двама мъже тичат към главния път, ръкомахайки. По описанието на дрехите на Иванов се предполагаше, че единият от тях е той. Разследващите обаче опровергаха версията и са категорични, че камерите не са го уловили.

Ръководството на наелата го фирма и днес отказа коментар.

Вече няколко области са под полицейска блокада заради избягалия престъпник.

Темата за избягалия затворник отекна и в Народното събрание. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска да се поеме лична отговорност за поредния случай на избягал затворник и посочи, че основният въпрос е защо лицето е било с олекотен режим.

Вътрешният министър Валентин Радев пък призна за пропуски по случая, като те според него са в оценката на ръководството на затвора.

В парламента темата предизвика остра полемика между ГЕРБ и БСП. Правосъдният министър Цецка Цачева не дойде заради натоварената си програма, а заместникът ѝ Николай Проданов запита какви затвори искаме – такива, в които престъпниците се подготвят за връщане в обществото, но при по-голям риск, или изолатори.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *