Рецидивист от Разлог влиза зад решетките, ето с какво се издъни този път

За пореден път 21-годишният Росен Кирчев от Разлог, който доби известност преди около три години с кражбата на пет автомобила само за една нощ, отново влиза в затвора. Младият разложанин ще излежи присъда от 1 година и 1 месец, постановена му от Районен съд – Разлог заради кражба на монети от автоматична машина за топли напитки. Обвинението срещу Кирчев е за извършено престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2 – за кражба, извършена в условията на опасен рецидив. Той ще изтърпи наказанието си при първоначален строг режим. Подсъдимият получи ефективно наказание въпреки малката сума откраднати пари – едва 40 лева, поради утежненото му съдебно минало. Зад гърба си той има множество присъди, най-вече за кражби, и излежани няколко ефективни такива.
Подсъдимият бе осъден на една година и един месец затвор за противозаконно отнемане на чуждо МПС. Преди това той бе осъден пък на 10 месеца лишаване от свобода, отново за кражба. Той е подсъдим и към момента за друго деяние, извършено в съучастие с още четири лица. Делото отново се води на първа инстанция – в Районен съд – Разлог.
Росен Кирчев има куп регистрирани престъпления и две наложени наказания „пробация“ още преди навършване на пълнолетие. Върху поведението му не са повлияли и възпитателните мерки във ВУИ „Ангел Узунов“ в Ракитово, където той е бил изпратен. През 2017 година Кирчев навърши пълнолетие в ареста на РУ – Разлог, където изтърпяваше наложената му мярка „задържане под стража“ заради кражбата на пет автомобила в Разлог само за една нощ, както и за опит за кражба на още два.
Тогава той получи ефективна присъда, но лежа в затвора малко, тъй като прекара няколко месеца в ареста, което бе приспаднато от наложеното му наказание.
ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *