Ритуали със сватбена халка за дълъг брак

Сватбената халка е не само символ на брака, но и знак за любов, доверие и лоялност. Не е изненадващо, че тя бива свързвана с толкова много вярвания.

Първо, брачните халки на булката и младоженеца не трябва да се различават. Случва се така, че пръстенът на булката е по-дебел от пръстена на младоженеца. Това може да повлияе зле върху хармонията на семейните отношения. Следвайки поверията, трябва да помните, че нито преди сватбата, нито след нея трябва да давате пръстена на някого, който да го пробва. Смята се, че ако го направи, собственикът дава семейното си щастие или съдба, а в замяна получава житейски кавги и скандали. Ако въпреки това е невъзможно да откаже, то тогава той трябва да даде халката не от ръка на ръка, а просто да я постави върху някаква друга повърхност.

Смята се, че не трябва да махате брачната си халка. Но ако пръстенът е на пръста ви през цялото време, той може дори да повлияе негативно на вашето здраве. Пръстенът блокира потока на енергия, така че трябва да се носи не повече от четири часа на ден. Ако се случи внезапно един от съпрузите да загуби пръстена, трябва да направите точно негово копие възможно най-скоро, не по-късно от 1 седмица. Ако сами сте открили нечия сватбена халка – това е знак, който говори за бърз брак или за появата на нов член в семейството. В никакъв случай не носете пръстена – по-добре го разтопете и го използвайте за направата на друго украшение.

Никога не хвърляйте сватбения си пръстен! По време на кавга един от съпрузите може да хвърли пръстена в лицето на другия. Не се отнасяйте по този начин с тази вещ, която е предназначена да бъде ваш талисман и да ви защитава.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *