Родители на момиченце с рядка малформация търсят помощ за лечението му

Йордана Йорданова, на 1 г. и 9 месеца, от Радомир страда от рядка малформация, която скъсява крачето й. Лечение за детето има, но то е скъпо и непосилно за родителите. Затова семейството търси помощ от хора с големи сърца. Поставени са кутии за дарения в няколко търговски обекта в Радомир и Перник, организиран е и благотворителен базар през Фейсбук.

Дани е родена с изключително рядката диагноза проксимален бедрен дефицит (Congenital Femoral Deficiency). Изразява се с деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което едното й краче е по-късо от другото с 5 см. Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата.

Въпреки сериозната диагноза световноизвестният капацитет по детска ортопедия д-р Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, САЩ, се съгласи да проведе лечението и дава гаранция, че с няколко операции, направени там, Дани ще може да ходи. Първата от операциите е най-сложна, с нея ще се коригира деформацията и ще бъде направена реконструкция на бедрената кост. Така наречената супер хип процедура се прави успешно повече от 10 г. в института Сейнт Мери и са излекувани много дечица. Сумата, необходима за интервенцията, е 184 744 щатски долара.

Д-р Пейли държи операцията да бъде направена, когато Дани навърши 2 годинки. След като крачето се стабилизира, той планира втора операция и удължаване с 5 см, като за нея ще бъдат необходими още 176 498 щатски долара. На Дани й предстоят години лечение, съпроводено с тежки, болезнени операции и дълъг период на рехабилитация и възстановяване.

„През м. август, когато Дани ще навърши 2 г., е необходимо да преведем на болницата 10 000 долара, с които ще запазим час за операция, а след това и останалата част за първата операция 174 744 долара. Сумата, постъпила от благотворителния базар, не бих могла да кажа каква е, защото дарителската сметка не предлага пасивно онлайн банкиране, откъдето да следя  в детайли ежедневните постъпления в нея. Но изхождайки от активността на хората в базара, смятам, че не е малка“, обясни майката на Дани Кристина.

До момента семейството е събрало близо 34 000 лв.

Можете да помогнете на малката Дани с дарение по сметка:

Обединена Българска Банка

IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40

BIC: UBBS BGSF

Титуляр: Йордана Слави Йорданова

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *