Румен Радев и съпругата му се срещат с папата

Президентът Румен Радев, придружен от съпругата си, ще участва в юбилейната среща на върха в Рим. Срещата бележи 60 години от подписването на Римските договори, които положиха основите на Европейския съюз. Шест десетилетия по-късно, пак в италианската столица, ще бъде даден старт на процеса по реформиране на Общността след напускането на Великобритания.

Вечният град посреща лидерите с драконови мерки за сигурност.

Въздушното пространство е затворено за всякакъв вид летателни уреди, включително и дронове. Снайперисти са разположени по покриви, а хиляди видеокамери следят ключовите места в града. Две централни зони са отцепени за движения. Периметърът около Капитолийския хълм, където ще се съберат 27 европейски лидери, е забранен дори за движние на пешоходци, съобщава Нова.

Заплахите, които безпокоят италианските служби за сигурност, са две: терористичен акт на джихадисти, активирани след загубите, понесени в Сирия, и опасност от сблъсъци и провокативни акции на радикални активисти, стекли се от различни страни.

5000 са агентите, които са разположени около ключовите зони. Охранителният периметър е достъпен само след контролни проверки. Забранено е носенето на каски, шапки и качулки, за да се виждат лицата на хората.

Тази вечер папа Франциск приема държавните ръководители на Европа, сред които и Румен Радев, продружен от съпругата си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *