Румен Радев: Оставките не са решение, а бягство от отговорност

Оставките вече не са решение, а бягство от реалната отговорност. Проблемът в държавата не е персонален, а системен. Нов изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нови перспективи. Това обяви в обръщение към нацията за новия политически сезон президентът Румен Радев.

Той критикува управляващите, които призова да се фокусират върху острите проблеми на обществото, но и призова опозицията в парламента и извън него да пристъпи към „ускорено изграждане на убедителна алтернатива на настоящото управление”.

Радев отново подчерта, че двата най-големи порока на сегашната система са несправедливостта и корупцията. „Те са рожби на злоупотребите на малцина, но и на примирението на мнозинството”, категоричен беше президентът.

Според него предстоят „месеци на политическо усилие” както за политиците, така и за гражданите: „Онези, които не поемат своята част от отговорностите, обременяват с нея всички останали. Ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решаване”.

Радев обяви, че ще работи за „нова перспектива за развитие” на България. В същото време подчерта: „Авторитаризмът не е бъдещето на България”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *