Румъния с ограничителни мерки срещу влизащите от България, какви са те

 От тази вечер от 21:00 ч. при влизане в Румъния ще бъдат в сила ограничителни мерки, защото България е включена в списък с държави от т.нар. жълта зона. Това съобщават от Министерството на външните работи (МВнР).

Пристигащите от нашата страна, които представят отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди качване в превозното средство (за пътуващите с обществен транспорт) или влизането в Румъния (за пътуващите със собствен транспорт), подлежат на домашна карантина от 10 дни.
 

Ако престоят е до три дни (72 часа) и е представен отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се налага.

Пристигащите от България, които при влизане в Румъния не представят такъв тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни.
 
Отрицателният резултат от PCR-теста може да бъде под формата на документ
 (на български и на английски език), на хартиен или електронен носител, но трябва да е издаден от оторизирана лаборатория и да съдържа идентификационните данни на тествания.

Не се изисква тест за деца на възраст до три години включително, както и за ваксинирани (и с втората доза) и преболедували COVID-19 през последните 90 дни.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *