Румяна Арнаудова разнищи схемата в КАТ-Благоевград: Ето колко е прибирал шефът Д. Стоицов

Имаме информация, че таксата за бърза регистрация и за специални номера е била твърда. Сумата, която е трябвало да се заплати на държавата за такъв номер, е била завишавана от посредници с около 100-200 лева. На практика част тази горница – 50-100 лева е отивала към началника на КАТ-Благоевград Д. Стоицов. Това каза в сутрешния блок на БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод арестите в КАТ-Благоевград.

Сигналът за корупционната схема е получен в началото на годината. Образувано е досъдебно производство за подкупи. Подкупите са в неголям размер, но са получавани достатъчно често в рамките на месеца. Следствените действия се осъществяват от следователи от Националната следствена служба, добави тя.

При претърсвания вчера в кабинета на началника на КАТ-Благоевград, в касата са открити 5300 лева, за които се смята, че са част от подкупите. В касата е открит и незаконен пистолет „Макаров“. Много пари са открити и в офисите на фирмите-регистратори, уточни Арнаудова.

По думите й в схемата са участвали най-малко три лица – началникът на сектор „Пътна полиция“ и двама регистратори – фирми, които опосредяват услугата.

Към този час са задържани четири лица, очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения. Считаме, че става въпрос за съизвършителство, засега нямаме доказателства за организирана престъпна група. Прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“, каза още Румяна Арнаудова.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *