Kонкурс за директори на 11 училища в Пиринско

Обявиха конкурси за директори на 11 училища в Пиринско. Според заповедта на началника на Регионалното управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов срокът за подаване на документи тече от вчера, 19 април, и е до 21 май включително.

В списъка са СУ „Н. Рилски” – Банско, СУ „Св.св. Кирил и Методий” – Белица, СУ „Св. Пайсий Хилендарски” – Кресна, училищата в Корница, Борово, Беслен, обединеното училище в Долно Осеново. Конкурси за длъжността директор са обявени и за гоцеделчевските ПГ по МСС „П.К. Яворов” и за НПГ „Димитър Талев”.

В Благоевград към момента с временно изпълняващи длъжността директор са три училища – Професионалната гимназия по строителство, ХІ ОУ и Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост. Конкурс е обявен само за шефския пост в ПГТЛП „Гоце Делчев“.

„Очаквахме в списъка да бъде и Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, тъй като вр.и.д. директорът на училището Евтимка Митева отдавна отговаря на условията за пенсиониране”, коментираха по този повод педагози и допълниха, че в областта близо 20 училища се ръководят от временно изпълняващи длъжността директор и според тях би следвало да се обявят конкурси и за останалите места.

Конкурсът за 11-те шефски места ще се проведе на три етапа – по документи, писмен изпит и тест. Сред изискванията за заемане на длъжността са кандидатите да имат не по-малко от 5 години стаж като учители.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. ПГЕЕ

    Е как тези, който не са от ГРОБ, набързо ги смениха и назначиха тяхни хора, който да са послушни и малоумни. Трябват ли ви примери?

    Отговори
  2. Пипо Лупо

    Евтимката е несменяема до гроб. Тя е топ-мазник на ГРОБ и не смеят да я барнот, ако не става изобщо за това място, и като квалификация, и като специалност, и като възможности, интригант от класа!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *