Руски кифлички с извара и орехи

Необходими Съставки

брашно – 2 ч.ч.

извара – 1 ч.ч.

прясно мляко – 1/4 ч.ч.

захар – 1/4 ч.ч.

ванилия – 1 бр.

бакпулвер – 2 ч. л.

сода – 1/4 ч.л.

сол – 1 щипка

масло – 3 с.л.

ЗА ГЛАЗУРАТА

захар – 1/3 ч.ч.

мед – 3 с.л.

ванилия – 1 бр.

ЗА ПЛЪНКАТА

орехи – 1 и 1/2 ч.ч.

кафява захар – 2/3 ч.ч.

канела – 1 ч.л.

Начин на приготвяне

Смесват се изварата, млякото, захарта и ванилията. Добавя се брашното, бакпулверът, содата и солта и се замесва меко тесто. Разточва се.

Орехите се режат на ситно и се смесват с канелата и захарта. Тестото се намазва с разтопено масло, отгоре се разпределя с плънката и тестото се навива на руло. Защипва се и се реже на парчета.

Кифличките се редят в намазана с мазнина тава и се пекат 25 минути на 180 градуса. Охлаждат се 5 минути и се слагат в чиния.

loading...


Медът се загрява на бавен огън, добавя се захарта и сместа се загрява до разтварянето ѝ. Добавя се ванилията и с топлата смес се поливат кифличките.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *