брашно – 2 ч.ч.
извара – 1 ч.ч.
прясно мляко – 1/4 ч.ч.
захар – 1/4 ч.ч.
ванилия – 1 бр.
бакпулвер – 2 ч. л.
сода – 1/4 ч.л.
сол – 1 щипка
масло – 3 с.л.
ЗА ГЛАЗУРАТА
захар – 1/3 ч.ч.
мед – 3 с.л.
ванилия – 1 бр.
ЗА ПЛЪНКАТА
орехи – 1 и 1/2 ч.ч.
кафява захар – 2/3 ч.ч.
канела – 1 ч.л.
Смесват се изварата, млякото, захарта и ванилията. Добавя се брашното, бакпулверът, содата и солта и се замесва меко тесто. Разточва се.
Орехите се режат на ситно и се смесват с канелата и захарта. Тестото се намазва с разтопено масло, отгоре се разпределя с плънката и тестото се навива на руло. Защипва се и се реже на парчета.
Кифличките се редят в намазана с мазнина тава и се пекат 25 минути на 180 градуса. Охлаждат се 5 минути и се слагат в чиния.
Медът се загрява на бавен огън, добавя се захарта и сместа се загрява до разтварянето ѝ. Добавя се ванилията и с топлата смес се поливат кифличките.