Само в struma.bg! Ексшефът на ПФК „Пирин 1922“ разтърси съда: Оръжието, открито в кабинета на Д. Стоицов, е мое, парите са спонсорски

Бившият полицай и изпълнителен директор на ПФК „Пирин 1922“ Малин Халачев разтърси кулоарите на съда в Благоевград с признание, че откритият пистолет в касата в кабинета на шефа на КАТ Данаил Стоицов е негов, оставил го на съхранение при него, тъй като му се наложило да пътува в чужбина.  Пред репортер на struma.bg той заяви, че откритите 5300 лева са били спонсорски и са били предвидени за предстоящия футболен турнир на МВР, който ще се проведе тази неделя в курорта Албена. Оставени са за съхранение при Стоицов като ръководител на футболния отбор на ОД на МВР.

Признанието Халачев направи минути преди шефът на КАТ да бъде доведен инкогнито в съда, където се очаква да бъде гледано делото за определяне на мярката му за неотклонение. Очаква се той да даде показания и пред съда.

В кулоарите дойдоха и вицепрезидентът на световното таекуондо Марио Богданов и дъщеря му, която е сгодена за сина на арестувания Бойко Шарков.

Както struma.bg писа, Стоицов бе задържан във вторник след зрелищна акция на ДАНС и прокуратурата. Срещу  Стоицов са повдигнати три обвинения. Първото е за незконно притежаване на оръжие и патрони, второ – престъпление за подкуп, затова, че е изискал и приел от различни лица 5300 лева, както и вещи и услуги с имуществен характер, изразяващи се в предварително запазване на комбинация от цифри за  регистрационни табели, като е получил облага от определени лица. Третото престъпление е по служба за това, че на 4 май тази година си превишил правата,  като осигурил конвой на тежкотоварен камион да стигне от Дамяница до село Бело поле без за това да е уведомен Областно пътно управление, като по този начин е спестено плащането на пътна такса.

Вторият обвиняем е Бойко Шарков, който притежава пункт за регистрация на коли. Той е подведен под наказателна отговорност, че помагал шефа на КАТ и го улеснил да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Дедо Блаже много лаже

    Не бе, мои са. Аз съм спонсорът. По 50, по 100… Давам. И пищоФ съм му дал, за да ми ги пази.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *