Само в stuma.bg! Председателят на ОбС-Благоевград Андон Тодоров с коментар по горещи теми

Тенденциозно нарече връщането на 4 решения на ОбС- Благоевград от областния управител Бисер Михайлов председателят на местния парламент Андон Тодоров.

На пресконференция преди минути в отговор на журналистическо питане той коментира, че при предишния кметски екип многократно на сесии са внасяни като извънредни проблеми, които не отговарят на изискванията за такива, но не са били връщани от губернатора. Нещо повече не са връщани и решения, признати впоследствие като неправомерни дори от съда.

По темата за сигнала на бившия кмет Атанас Камбитов до ОИК и очакваното решение по казуса „Томов“ Тодоров бе обран, но бе категоричен, че разликата с решението на комисията по случаите с нарушенията на предишния градоначалник и на настоящия са огромни.

Според него едно е умишлено да нарушиш закона, за да си прехвърлиш огромна сума, друго е да се забавиш неволно.

Председателят А. Тодоров обяви също, че ще предложи на кмета Томов Благоевград да напусне Асоциацията по ВиК и да не плаща повече такси. На въпрос дали кметският екип не „краде“ идеята на ПП „Партия на зелените“ за стимулиране на раждаемостта той обясни, че няма значение кой внася предложението, важно е да се случват неща добри за града, като отбеляза, че администрацията е посочила, че искането е дошло от зелените.

Тодоров заяви още, че се готви монтиране на контейнери за стари дрехи из целия град, както се обмисля идея за създаване на екоинспекция към общината, която да стартира от следващата година.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *