Сандански представя своя туристически потенциал на Международната туристическа борса „Ваканция & СПА Експо“

Община Сандански, съвместно със Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в града, участва за поредна година на Международната туристическа борса в град София „Ваканция & СПА Експо“.
По време на първия ден от престижния форум интерес към град Сандански и региона проявиха туроператори от цялата страна, представители на посолството на Република Куба в България, посетители и общини. Гост на щанда бе министърът на туризма Николина Ангелкова. Под автентична арт инсталация на лоза, в духа на празника, всеки имаше възможност да опита от местни вина и специалитети, а домашно приготвени печива от фолклорните групи към НЧ „Отец Паисий“ предизвикаха интереса и любопитството на всеки посетител.
Вторият ден красивият щанд на общината се изпълни с посетители, а изпълнението на Мъжката фолклорна група към НЧ „Отец Паисий“ – възстановка на ритуала по зарязване, бе истинска изненада и предизвика аплодисменти и настроение у всички. Всички посетители на изложението се присъединиха към публиката на щанда на община Сандански, дегустираха вината и заформиха дълго хоро.
По-късно зам. кметът на община Сандански Павлина Караджова участва на дискусия на тема „Виненият туризъм – състояние и перспективи за развитие“, организирана от Министерство на туризма.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *