Сблъсъци между сепаратисти и полицията в Барселона

Двадесет и четирима души са пострадали и шестима са били арестувани в Барселона, след като каталунски сепаратисти влязоха в сблъсъци с полицията в центъра на столицата на испанската автономна област, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
3000 души, предимно полицаи, дойдоха в Барселона от цяла Испания, за да изразят подкрепата си за местната полиция в действията й срещу каталунските сепаратисти. 6000 привърженици на независимостта на региона се включиха в контрадемонстрация.

Днес на няколко пъти се стигна до сблъсъци с участието на каталунски сепаратисти, които първо хвърлиха цветен прах по полицейските кордони, а след това ги атакуваха, предаде Асошиейтед прес.

Това стана два дни преди годишнината от обявения за незаконен референдум за отделяне на Каталуния, завършил с акции на испанската национална полиция.
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Стотици сепаратисти искаха да стигнат до централния площад на Барселона, където се бяха събрали привърженици на испанската полиция, поради което се стигна до неколкократна интервенция на охраняваща регионална полиция.

Сепаратистите скандираха през полицейските кордони „Махнете се оттук, фашисти!“ към участниците в шествието в подкрепа на националната полиция, много от които носеха испански знамена.

Регионалната полиция използва палки, за да държи назад сепаратистите, които се опитаха да се приближат до началната точка на другото шествие на една от околните улици.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *