Световна рекордьорка от Петрич уважи „Лъвски скок“ в Благоевград, финалист от Москва-80 с класика в сектора

Световната рекордьорка по хвърляне на копие за хора с увреден слух Елена Узунова, която близо година тренира в АК „Джордан“ и носи медали за благоевградския клуб, уважи традиционното състезание „Лъвски скок“, проведено в спортния интернат по случай 181-годишнината от рождението на Васил Левски. Петричанката бе сред 35-те участници в организираната от община Благоевград и председателя на „Джордан“ Йордан Янев проява.

След като прозвуча химнът на Република България, всеки от тях демонстрира възможностите си в специализирания пясъчник до лекоатлетическата писта, красиво разграфен от осмия на дълъг скок на олимпийските игри в Москва-80 Й. Янев. Оказа се, че на същата дата рожден ден празнуват двама от присъстващите, подготвящата се отскоро в „Джордан“ дъщеря на бившия баскетболист на „Пирин“ Костадин Тупарски – Симона Тупарска, и общинският спортен експерт Радослав Скендеров, многократен държавен шампион по канадска борба. Домакините раздадоха две дузини награди под формата на медали и спортни пособия. Призове за най-стилно скачане /ножица и половина/ получиха Мартин Тодоров и Франческа Михова, а 4,5-годишната Бела заслужи отличието за най-малък участник.

С медал от възпитаниците си беше изненадан и наставникът Й. Янев, което го мотивира да загърби старите травми и да върне времето назад с класическо изпълнение в сектора. „Главната мисия на „Лъвски скок“, който ежегодно привлича десетки млади спортисти, е да увековечи делото на Апостола и да се помнят посланията, които той ни оставя“, коментира спортист номер 1 на ДФС „Пирин“ за 1982 г. Йордан Янев.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *